مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۵۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی استان به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان رفع تصرف شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، سعید جاوید بخت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۱۶ درصد جنگلهای زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد است، گفت: ۵۶ درصد وسعت استان را جنگل تشکیل داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد افزود: اقدامات خوبی در راستای حفاظت از منابع طبیعی برگزار شد که امسال بالغ بر ۴۵۰ هکتار امسال در سطح استان از طریق تبصره یک ماده ۵۵ و آرای قضایی رفع تصرف کردیم که ارزش آنها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: ۳۷۱ پرونده تصرف در سطح ۲۲۵ هکتار در محاکم قضایی تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۷۰ فقره پرونده کشفیات چوب و ذغال تشکیل شده، گفت: کشفیات ذغال ۳۱ تن و چوب۶۰ تن بوده، ضمن اینکه بالغ بر ۴۰ فقره کوره کشف و امحاء شد و ۱۵۰ ماشین حامل قاچاق چوب اعمال قانون کردیم.
این مسئول از کاهش ۹۰ درصدی آتشسوزی در جنگلها و مراتع استان خبر داد و گفت: آتشسوزی مراتع و جنگلها ۱۶۳ هکتار بود. ۲۲ منطقه بحرانی با ۶۶۰ هکتار وسعت برای مواقع آتش سوزی و تخریب و تصرف و جلوگیری از بوته کنی شناسایی شده که به ۸۰ نفر نیرو برای حفاظت از این مواقع بحرانی نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ مخزن برداشت آب شامل سدها، مخازن طبیعی و پروژههای طبیعی و آبخیزداری ایجاد شده بر ضرورت اسقرار یک دستگاه بالگرد در سطح استان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه بعضا تخریب و تصرفهایی در سطح استان اتفاق میافتد که مردم و رسانهها از روی دلسوزی گزارش میدهند افزود: به دلیل کوهستانی و صعب العبور بودن استان امکان رسیدگی به همه این مناطق نیستیم و اگر مردم مشارکت نداشته باشند و در این زمینه فرهنگسازی نشود با مشکل مواجه میشویم.
وی ادامه داد: در راستای بهرهبرداری از گیاهان دارویی ۳۷.۵ تن شیرابه گیاه آنغوزه از ۳۵۰ هکتار به دست آمده که ۱۸ میلیارد تومان هزینه فروش شیره آنغوزه شد.
این مسیول با اشاره به صدور اسناد مالکیت برای ۸۷ درصدی منابع استان گفت: احیاء و کشت گیاهان دارویی در سطح ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار انجام گرفت.
جاوید بخت بیان کرد: ۲۳۰۰ هکتار جنگلکاری و اجرای طرح صیانت و نهالکاری در سطح استان انجام شد.
مدیرکل منابع طبیعی با اشاره به اینکه ۱۰ گلوگاه در سطح استان است که باید کنترل و مدیریت شود، گفت: ۲۰ اردیبهشت زمان کوچ عشایر در سطح استان اعلام شده است.
وی در پایان عنوان کرد: آفت بلوط جنگلها مربوط به سالهای ۴۹ و ۵۰ است و طی این سالها طغیان کرده و یکی از کانونهای طغیان این آفت شهرستان باشت بود.
وی با اشاره به اینکه مسئولین مختلف برای آفتزدایی از درختان بلوط به استان سفر کردند، گفت: طرح ۱۰۶ میلیاردی برای جوانسازی جنگلها، بذرکاری و کشت اصولی ارائه شده است.
وی بیان کرد: با مشارکت مردم ۱۰۰۰ هکتار درختکاری در طرح صیانت انجام شد.
انتهای پیام/۸۲۰۲۴